Stel een vraag

Ondersteuning Dorpen & Wijken

Dorpsbelangen en wijkplatforms

In verschillende dorpen en wijken zijn organisaties actief bezig met de leefbaarheid van hun eigen omgeving. Zij proberen de eigen woon- en leefomgeving te verbeteren. Buurt- en belangenverenigingen, dorpsraden, wijkplatforms en plaatselijk belang verenigingen kunnen hierbij ondersteuning ontvangen vanuit het opbouwwerk. Het opbouwwerk heeft een onafhankelijke positie en werkt veel samen met verschillende partijen, zoals gemeenten, politie, woningcorporaties, bewoners etc.

Heeft u een idee voor uw wijk? Wij horen het graag!

Heeft u een leuk idee voor uw straat, wijk of dorp? Maar weet u niet goed hoe u moet beginnen? Het opbouwwerk van Sociaal Werk Oldambt helpt u graag op weg. Vanuit het opbouwwerk kunnen wij samen met u kijken naar de uitwerking van uw plan. We kunnen advies geven en ondersteuning bieden waar u het nodig vindt. Misschien zijn er al initiatieven waar u bij aan kunt sluiten, heeft u financiële ondersteuning nodig of wilt u gewoon met iemand sparren over uw idee. Wij horen graag wat u zou willen veranderen in uw wijk, wij denken graag met u mee?

Ideeën en suggesties kunt u sturen naar Kimberley Bond: k.bond@sociaalwerkoldambt.nl.

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van uw dorp of wijk?

Heeft u ideeën over hoe zaken beter geregeld kunnen worden? Wilt u graag meer weten of meedenken  over de ontwikkelingen binnen uw dorp of wijk? Heeft u suggesties over zaken die dringend opgepakt moeten worden? De dorpsbelangenorganisaties en wijkplatforms hebben uw input nodig!

Het Oldambt bestaat uit 19 kernen (dorpen en wijken). In al deze kernen is een belangenorganisatie actief. Deze organisaties bestaan uit bewoners die zich vrijwillig inzetten voor de belangen van hun dorp of wijk. Dit doen zij veelal in samenwerking met de gemeente Oldambt en andere maatschappelijke organisaties.

Het opbouwwerk van Sociaal Werk Oldambt heeft hierin een adviserende en ondersteunende rol.

Social Sofa’s

In 2011 zijn we begonnen met de Oldambt verhalenbanken. Dit project is inmiddels uitgebreid naar de andere Oost-Groninger gemeenten en loopt door tot in 2015. In totaal gaat het om 32 banken. In het glasmozaïek zijn gebeurtenissen uit de plaatselijke geschiedenis op fantasievolle wijze door kinderen verbeeld. Banken met een verhaal dus, die bovendien ook nog eens lekker zitten.

Veel vrijwilligers zetten zich in voor het project. Dat zijn de mensen op de werkvloer, die met veel geduld en enthousiasme het mozaïekwerk uitvoeren maar ook de betrokken wijkplatforms en dorpsverenigingen. Zij dragen o.a. de onderwerpen aan voor de verhalen die op de banken worden uitgevoerd.

Met deze uitbreiding ligt er een mooie kans om onze regio op de kaart te zetten en te verrijken met een bijzondere toeristische route die via de unieke verhalenbanken door dorpen, wijken en buitengebieden gaat lopen.

Leader Oost-Groningen is één van de partijen die financieel bijdraagt aan het project.

Wilt u zich aanmelden?

Dat kan bij de vrijwilligersvacaturebank. Meer informatie is te krijgen via deze website.