Stel een vraag

Vrijwilligers

 

Heeft u een paar uurtjes in de week tijd en staat u graag klaar voor een ander? Vrijwilligerswerk is een onbetaalde en zinvolle tijdsbesteding. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten: van een paar uur in de maand tot een aantal dagen in de week. Er is altijd iets te doen wat bij u past!

Steunpunt Vrijwilligerswerk

U kunt bij het Steunpunt terecht voor informatie en advies over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld (onkosten)vergoedingen, verzekeringen, of vrijwilligerswerk verrichten terwijl je een uitkering hebt. Ook kunnen zij u helpen bij de bemiddeling naar passend vrijwilligerswerk.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het vrijwilligerswerk via het telefoonnummer (0597) 421 833.

Vrijwilligersvacaturebank

Zoekt u vrijwilligers? Wilt u vrijwilliger worden? De vrijwilligersvacaturebank brengt vraag en aanbod bij elkaar. Organisaties kunnen vacatures laten opnemen en wie vrijwilligerswerk zoekt, kan zich laten inschrijven. Er is een constant aanbod van rond de 100 vacatures.

Ziet u een leuke vacature? Dan kunt u hierop reageren. Een medewerker van de vacaturebank neemt dan contact met u op en nodigt u uit voor een intakegesprek. Hier wordt bekeken of er een bemiddeling tot stand kan komen. Kunt u geen keuze maken? U kunt ook een afspraak maken met één van de medewerkers. Samen kijkt u dan welke vacature bij u zou kunnen passen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het vrijwilligerswerk via het telefoonnummer (0597) 421 833 of via de mail: vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl.

Vitaal Vrijwilligerswerk

Vitaal Vrijwilligerswerk is een initiatief van Tinten Welzijnsgroep en Cosis. Bij beide organisaties zijn honderden vrijwilligers actief op vele terreinen. Wij zijn er trots op dat zo velen zich willen inzetten voor hun medemens. Daarom hechten we veel waarde aan vitale vrijwilligers. Voor Tinten en Cosis betekent dit dat  mensen vrijwilligerswerk doen wat bij hen past - en dat ze de juiste kennis in huis hebben om dit met plezier te (blijven) doen. 

Als vrijwilliger krijg je soms te maken met situaties of vragen waar je niet helemaal op bent voorbereid of voor bent opgeleid. Met www.vitaalvrijwillgerswerk.nl willen wij vrijwilligers door middel van trainingen & informatie ondersteunen en versterken. Zodat zij hun vrijwilligerswerk naar volle tevredenheid kunnen (blijven) doen!