Stel een vraag

Ambulante woonbegeleiding

Op jezelf wonen is een hele stap. Voor sommige jongeren een te grote stap om alleen te zetten. Er kan best veel op je afkomen zoals financiën, sociale contacten, school en dag/nacht ritme. Om alles draaiende te houden kan flink lastig zijn. Soms kan het dan voorkomen dat je daardoor dreigt uit te vallen op school. Ambulante woonbegeleiding helpt jongeren bij het zelfstandig leren, werken en leven. Dit doen de begeleiders door gesprekken te hebben over de doelen die in het begin van de hulp afgesproken zijn. Er is geen dagelijks toezicht, maar wel persoonlijke begeleiding voor zaken die iedere dag terugkomen. De begeleiders bezoeken enkele keren per week een jongere.

Ambulante woonbegeleiding is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar woonachtig in de gemeente Oldambt. Het is een intensieve vorm van jeugdmaatschappelijk werk, waarbij de jongere maximaal 2-4 uur per week begeleiding krijgt. Na een traject van ongeveer 1 jaar hebben de jongeren weer voldoende perspectief om op eigen benen te staan.

Zowel de jongere zelf als een externe hulpverlener kan de jongere aanmelden. Er zitten geen kosten aan de hulpverlening verbonden.

Contact

Wil je je aanmelden of wil je graag meer informatie over wat het jeugdmaatschappelijk werk jou kan bieden? Dan kun je dagelijks van 9.00-10.30 uur bellen naar de aanmelddienst op telefoonnummer (0597) 421 833. Ook kun je mailen naar aanmelddienst@sociaalwerkoldambt.nl.

Aanmelden kan ook via één van onze jongerenwerkers. Deze vind je in de verschillende jongerencentra. Zij kunnen je ook doorverwijzen naar het jeugdmaatschappelijk werk.