Stel een vraag

Kindhulpverlening

Kinderen die ruzie, spanningen en/of huiselijk geweld tussen hun ouders meemaken, kunnen daar last van hebben. Ze snappen niet wat er aan de hand is en voelen zich vaak verantwoordelijk, terwijl ze dat niet zijn. Ouders hebben niet altijd door wat een kind meekrijgt van zo’n ruzie en welk effect dat heeft op een kind. Kinderen die thuis veel ruzies meemaken kunnen zich anders gaan gedragen. Als ouder weet je dan soms niet wat er aan de hand is.

Twee keer per jaar starten wij twee groepen voor kinderen uit de gemeenten Veendam, Stadskanaal, Pekela en Oldambt.  De groepen ‘Vingers in je oren ’ is voor kinderen met de leeftijd 8-12 jaar en de ‘Kikkergroep’ leeftijd 4-7 jaar. De groepen komen 6/7 keer bij elkaar.  Deze groepen worden begeleid door hulpverleners vanuit Tinten Welzijnsgroep.

De groep is een plek waar de kinderen kunnen laten horen wat zij denken, voelen en vinden van wat zij meegemaakt hebben. Zij kunnen leren van ervaringen van anderen en kunnen steun halen uit andermans verhalen. De ouders worden ook bij de groepen betrokken, door middel van een aparte bijeenkomst en informatieve brieven over het aanbod voor hun kind in de groep.

Eind januari 2018 zijn beide groepen weer van start gegaan met volle groepen!