Stel een vraag

Educatieve activiteiten

Aangepast lezen

Wanneer iemand slechtziend is, dan is lezen een groot probleem. Gelukkig bestaat het zogenaamde “luisterlezen”. Met behulp van een cd en een speciaal ontwikkelde cd-speler kunnen slechtzienden tóch een krant, tijdschrift of een boek beluisteren. De luisterboeken of tijdschriften zijn ook via de website van het Loket aangepast-lezen middels streaming te beluisteren. De dienstverlening van het Loket aangepast-lezen is door de overheid gesubsidieerd en gratis voor iedereen met een leeshandicap. Een vrijwilliger kan (nieuwe) luisterlezers nader informeren over deze mogelijkheden en u helpen bij het leren bedienen van deze specifieke cd-speler.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk op het telefoonnummer (0597) 421 833.

Boek aan huis

Leest u graag, maar bent u niet in staat om zelfstandig naar de bibliotheek te komen? Dan kan onze boek-aan-huis-service u misschien helpen. Wanneer u gebruik wilt maken van de boek-aan-huis service dan komt een vrijwilliger bij u langs om te vragen waar uw belangstelling ligt. Houdt u van streekromans of juist van spionageboeken? Wilt u grootletterboeken of boeken in een “normaal” lettertype? Aan de hand van uw wensen kan in de bibliotheek gezocht worden naar boeken die u graag leest.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk op ons telefoonnummer (0597) 421 833.

Grijze muizen

De Grijze Muizen is een club voor alle 50-plussers die geïnteresseerd zijn in het gebruik en de mogelijkheden van computers. Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw kennis en vaardigheden met betrekking tot de computer vergroten. De onderwerpen worden aan de hand van een wensenlijst vastgesteld. Aan de bijeenkomsten zijn kosten verbonden.

De bijeenkomsten vinden eens per 14 dagen plaats, altijd op vrijdagochtend van 9.30-11.30 uur in de Boschpoort. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk op ons telefoonnummer (0597) 421 833.

Via deze link kunt u het programma t/m mei 2019 bekijken. 

Cursus kunst, cultuur & geschiedenis

De cursus kunst, cultuur & geschiedenis is bedoeld voor 55-plussers die hun kennis op dit gebied willen vergroten. In de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals architectuur, schilder- en beeldhouwkunst en algemene geschiedenis.

De cursus bestaat uit 20 bijeenkomsten. De groepsgrootte bedraagt min.10-max. 16 deelnemers. Aan de cursus zijn kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ouderenwerk op telefoonnummer (0597) 421 833.