Stel een vraag

Buurtmaatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens problemen die soms zó ingewikkeld lijken dat je hulp van anderen nodig hebt.

Vaak ben je al langer bezig om de problemen op te lossen, maar lukt het je niet. Aankloppen bij vrienden, familie of bekenden is niet altijd makkelijk. Soms is het prettiger om problemen met een buitenstaander te bespreken. Het is dan goed om te weten dat je bij het Algemeen Maatschappelijk Werk terecht kunt voor hulp en advies. Een verwijsbrief is niet nodig en de hulpverlening is gratis.

Je kunt met verschillende vragen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk terecht. Denk bijvoorbeeld aan vragen over werk en werkloosheid, geldproblemen, echtscheiding, opvoedingsproblemen of iets anders. In gesprek met de maatschappelijk werker zoekt u samen naar oplossingen. Afhankelijk van de vraag krijg je informatie, advies, begeleiding of steun. De maatschappelijk werkers hebben geheimhoudingsplicht. Zij werken volgens de regels uit ons privacyreglement.

In principe kun je met elke hulpvraag bij ons terecht.  Bij de aanmelding worden je gegevens genoteerd en wordt kort naar de reden van aanmelding gevraagd. Vaak zijn wij in staat om jou hulp te bieden. Kunnen wij je niet verder helpen? Dan zorgen wij ervoor dat je wordt doorverwezen. Wanneer er sprake is van een wachttijd, dan wordt je daarover geïnformeerd.

Je mag zelf kiezen waar de gesprekken plaatsvinden. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op één van onze locaties.

Contact

Wil je meer informatie of wil je je meteen aanmelden? Onze aanmelddienst is elke dag bereikbaar van 9.00-10.30 uur telefoonnummer (0597) 421 833. Ook kun je mailen naar aanmelddienst@sociaalwerkoldambt.nl.