Stel een vraag

Mantelzorg

Zorg jij (langdurig) voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, broer of zus, goede vriend of buur? Dan ben jij mantelzorger. Mantelzorg is iets waar je vanzelf inrolt. Omdat je partner of je zus ziek wordt of omdat je ouders ouder worden. Soms blijft het beperkt tot een paar uurtjes per week, soms wordt het veel meer en wordt de zorgtaak als zwaar ervaren. Het is dan goed te weten dat je ergens terecht kunt voor informatie, advies of ondersteuning. Wij bieden informatie en advies aan mantelzorgers in het algemeen, maar ook specifiek aan jonge mantelzorgers.

Onze mantelzorgconsulent kan je hier meer over vertellen, maar je kunt ook eens kijken op de website van Mantelzorg Groningen. Op deze website staat allerlei nuttige informatie over mantelzorg.

Op 14 juli 2014 is het Meldpunt voor Mantelzorgers van Mezzo geopend. Hier kunnen mantelzorgers hun melding doen over de veranderde wetgeving. Door hier te klikken ga je rechtstreeks naar het Meldpunt.

Mantelzorgcafés in Finsterwolde en Winschoten

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers. Het biedt de mantelzorger de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie met andere mantelzorgers in contact te komen. Er zijn vrijwilligers aanwezig voor activiteiten en om u een luisterend oor te bieden, zowel voor uw verhaal als voor uw vragen. 

Mantelzorgcafe Finsterwolde

Het mantelzorgcafé in Finsterwolde (voorheen Trefpunt Mantelzorg) is geopend op de tweede woensdagavond van de maand in het Schienvat, Westbaan 4, 9684 BN  Finsterwolde.

Om 19.45 uur staat de koffie klaar.

Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent van harte welkom en zonder aanmelding vooraf

Mantelzorgcafe Winschoten

Het mantelzorgcafé in Winschoten is geopend vanaf woensdag 25 oktober, iedere 4e woensdagmiddag van de maand van 13.30- 15.30 uur in Steunstee “Willem de Zwijger”, Willem de Zwijgerlaan 95 in Winschoten.

Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent van harte welkom en zonder aanmelding vooraf.

Contact

Heb jij als mantelzorger behoefte aan ondersteuning? Voor vragen kun je terecht bij Wilma Pit op het telefoonnummer (0597) 421 833.