Terug naar Nieuws

Enquête vrijwilligersorganisaties in gemeente Oldambt

Gepubliceerd op:

In onze gemeente weten we hoe ontzettend belangrijk vrijwilligerswerk is voor de samenleving in Oldambt. De verenigingen en stichtingen, hun bestuurders en leden dragen allemaal bij aan de leefbaarheid.

De gemeente wil graag meer en beter inzicht krijgen in wat u als vrijwilligersorganisatie nodig heeft om uw werk goed te kunnen blijven doen. Daarom is de gemeente Oldambt, samen met de Hanzehogeschool Groningen en Sociaal Werk Oldambt, een onderzoek gestart.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is een enquête. Deze enquête wordt uitgevoerd door de Hanzehogeschool in opdracht van de gemeente Oldambt. Binnenkort ontvangen alle vrijwilligersorganisaties in onze gemeente via e-mail de vragenlijst met het verzoek deze in te vullen. Door het invullen van de enquête geeft u ons een duidelijk(er) beeld van wat er in uw organisatie goed gaat en wat er nog beter kan.

Dit onderzoek wordt niet alleen uitgevoerd in de gemeente Oldambt. In de Landkreis Leer in Duitsland wordt eenzelfde onderzoek gedaan. Wij hopen door de uitkomsten aan beide kanten van de grens met elkaar te vergelijken, nog meer te weten te komen over het vrijwilligerswerk.

Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om de positie van vrijwilligersorganisaties in Oldambt te versterken. Uw medewerking aan de enquête stellen wij dan ook zeer op prijs.

Heeft u als vrijwilligersorganisatie de enquête (nog) niet ontvangen, klik dan hier om de enquête in te vullen. 

 

09-04-2021

Interview met Canan Akcora, maatschappelijk werkster.

“Een vertrouwensband opbouwen is het allerbelangrijkst”
Lees meer