Terug naar Nieuws

Provinciale Vrijwilligersprijs 2020

Gepubliceerd op:

Wie zich inzet voor een ander, verdient waardering!

Welke Groninger Vrijwilligersorganisatie verdient € 3.000,- ?!

Ook Oldambt telt 10-tallen vrijwilligersorganisaties.

Wie meld jij aan?! Kijk voor meer informatie op www.provinciegroningen.nl

Aanmelden kan tot 1 oktober.

Ook dit jaar is hij er weer: de Provinciale Vrijwilligersprijs Groningen. Dit jaar wordt deze prijs al weer voor de 20e keer uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor organisaties/ initiatieven in de provincie Groningen die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Ook organisaties uit Oldambt kunnen zich uiteraard aanmelden voor de prijs!

Welke Oldambtster Vrijwilligersorganisatie meldt zich aan?

Ook de gemeente Oldambt telt tientallen vrijwilligersorganisatie met heel veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Zij zijn onmisbaar voor wijken, buurten en dorpen. Geef je favoriete Oldambtster organisatie op, want vrijwilligers verdienen onze respect en waardering! In aanmerking komen organisaties die:

  • Actief zijn in de provincie Groningen
  • Passen binnen één van bovenstaande categorieën
  • Een voorbeeld zijn voor andere organisaties
  • Vernieuwend zijn
  • Of een bijzondere prestatie geleverd hebben

Er zijn dit jaar weer vier verschillende categorieën, namelijk zorg, jeugd, leefbaarheid en sport.

Zorg 

De vrijwilligers van deze organisaties ondersteunen zieken, mensen met een beperking, ouderen of mantelzorgers in zorginstellingen of bij mensen thuis.

Leefbaarheid

Binnen deze organisaties zetten vrijwilligers zich in om een positieve bijdrage te leveren aan het wonen, werken en leven in wijken en dorpen.

Jeugd

In deze categorie gaat het om de inzet van jonge vrijwilligers tot 25 jaar. Het soort vrijwilligerswerk kan op alle terreinen plaatsvinden

Sport

De vrijwilligers van deze sportorganisaties leveren op een eigen wijze of bijzondere manier een bijdrage aan hun club.

 

Jury en selectie

In elke categorie krijgt de winnaar een cheque van €3.000,- voor hun organisatie uitgereikt! Een deskundige, onafhankelijke jury zal de aanmeldingen beoordelen en uiteindelijk de genomineerden selecteren. Per categorie kiest de jury twee vrijwilligersorganisaties die doorgaan naar de finale. Tussen 19 en 31 oktober kan iedereen stemmen op zijn favoriete organisatie. De winnaars worden op maandag 7 december tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag bekend gemaakt. In verband met het coronavirus is nu nog niet bekend hoe en waar die uitreiking precies plaats zal vinden.

Aanmelden kan tot 1 oktober

Aanmelden kan tot 1 oktober. Ga daarvoor naar de website van de provincie Groningen: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/provinciale-vrijwilligersprijs/

Daar kun je door het invullen van een formulier de vrijwilligersorganisatie van jouw keuze in Oldambt aanmelden.

 

  

16-09-2020

Opening KinderboekenZwerfstation

Winschoten - Woensdagmiddag 16 september om 14:00 uur was er in De Boschpoort een kleine feestelijke opening van het zwerfboekenstation. De opening werd verricht door Vince Veenendaal met Canan Akcora, waarbij Vince een lint heeft doorgeknipt. Na afloop was er voor de kinderen een speurtocht in de t…
Lees meer