School als Wijk

 ‘’Ik snap niets van DUO.’’ “Mijn stageplek heeft andere verwachtingen van mij dan school.’’ “Het gaat thuis niet zo goed waardoor ik me depressief voel.” “Ik ben opzoek naar werk.’’ “Ik heb schulden en ik weet niet wat ik moet doen.’’ “Ik heb weinig zelfvertrouwen.’’ “Mijn relatie loopt niet goed.’’

Er zijn verschillende vragen en onderwerpen waarmee je bij ons, School als Wijk ondersteuners, terecht kunt. We zijn dagelijks te vinden op het Noorderpoort college (locatie Campus) en het Dollard college (locatie Hommesplein, Bovenburen, Pro Winschoten, Campus) in Winschoten. We zijn er voor de MBO studenten en voor de leerlingen op het voortgezet onderwijs. We bieden een luisterend oor en kunnen mee denken over verschillende onderwerpen.

“Ik heb weinig vrienden”. “Ik heb veel ruzie thuis”. “ik heb moeite met het plannen van mijn huiswerk”. “Ik word gepest” “ik heb angst- en paniekaanvallen” “ik word snel boos”

Wat doen wij nog meer?

Naast gesprekken met studenten/leerlingen, houden wij ons vooral bezig met het verbinden van onderwijs en het sociaal domein. We kunnen bijvoorbeeld een spreekuur of workshop geven over financiën of een sociale vaardigheidstraining aan bieden. Ook geven we workshops tijdens het jaarlijkse LOB festival van het Noorderpoort college.


 

Contact

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!