Jongerenwerk

“Je doet het zelf, maar niet alleen.”

Vind je het leuk om samen met leeftijdsgenoten activiteiten te ondernemen? Heb je een vraag, borrel je van de ideeën of zoek je ondersteuning? De jongerenwerkers staan graag voor je klaar, zowel bij jou op straat of in jongerencentrum ’t Spoor in Winschoten.

't Spoor

Jongerencentrum ’t Spoor is de plek in Winschoten waar jongeren elkaar ontmoeten, waar ruimte is voor maatschappelijke betrokkenheid en ervaringsleren. Onder begeleiding van jongerenwerkers is er aandacht voor veilig en gezond opgroeien met de daarbij behorende thema’s en activiteiten. Jongeren kunnen hier een zinvolle tijdbesteding vinden. Jongerenwerker Ate en Kevin zijn bijna altijd in het jongerencentrum aanwezig en staan voor je klaar!

“Het jongerencentrum is gezellig. Je ontmoet nieuwe mensen en er zijn altijd leuke activiteiten.”  Elly, 13 jaar.

Ondersteuning

Daarnaast ondersteunen en begeleiden de jongerenwerkers individuele jongeren, initiatiefgroepen en evenementen. De jongerenwerkers van Sociaal Werk Oldambt vinden het belangrijk om jongeren in hun eigen kracht te zetten. Samen met jongeren werken wij hun ideeën uit, op deze manier stimuleren wij de eigen verantwoordelijkheid voor het vormgeven van hun leefomgeving.

De jongerenwerkers kunnen je helpen en ondersteunen bij dingen die belangrijk voor je zijn. Bijvoorbeeld bij problemen thuis, met vrienden of op school. Of wanneer je met vragen zit waarvan je niet weet bij wie je terecht kunt. De jongerenwerkers kunnen je ook doorverwijzen als dat nodig is, bijvoorbeeld naar het jeugdmaatschappelijk werk.

“Toen ik in de put zat waren jullie er om te luisteren en advies te geven, dat heeft mij erdoor geholpen.”  Dirk, 27 jaar.

Ook bij jou in de buurt

Naast de openingsuren van ’t Spoor organiseren we samen jongeren en netwerkpartners ook nog tal van andere projecten in het Oldambt, Gronings Vuur was hier in 2020 een mooi voorbeeld van.

Jongerenwerkers Mandy en Rens zijn veel op pad, in de dorpen en wijken van ‘t Oldambt kun je ze tegenkomen. Je herkent hun auto’s aan de grote blauwe jongerenwerkstickers. Via hun Instagram accounts kun je Mandy en Rens volgen en ze altijd een bericht sturen.

Waar jongerengroepen zijn die initiatieven willen ontplooien, sluit een jongerenwerker aan om te kijken naar de mogelijkheden, verbindingen en haalbaarheid. Een recent voorbeeld is een groep jongeren die een eigen plek mist in Nieuwolda, samen met de jongerenwerker worden de mogelijkheden verkent en ondersteunt de jongerenwerker de jongeren in dit proces.

“De jongerenwerkers helpen ons mee onze droom te realiseren en het is super dat ze ook nog ’s avonds om 9 uur nog bij ons willen komen.” Luke, Roy, Eline en Lisanne.

Meer weten?

Wil je meer weten over het jongerencentrum en de jongerenwerkers? We zijn te vinden via de website van 't Spoor en (bijna) alle sociale media, zoals Instagram, Snapchat en Facebook, klik hier voor alle linkjes op een rij. 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!