Terug naar Nieuws

Belastingdienst opent steunpunt bij de Boschpoort in Winschoten  

Gepubliceerd op:

Winschoten, 7 maart - Inwoners uit de gemeente Oldambt kunnen vanaf vandaag met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd bij de Boschpoort in de gemeente Oldambt. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid. Inwoners uit de gehele regio ontvangen in dit steunpunt hulp bij hun belastingzaken.

Het nieuwe steunpunt werd vandaag geopend door wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt (Armoedebeleid & Schuldhulpverlening), directeur Karin Eeken van Sociaal Werk Oldambt (SWO) en unitdirecteur Dienstverlening Bjorn Meijer (Belastingdienst).

Rustig de tijd

Bjorn Meijer is blij met het steunpunt bij de Boschpoort. "Mensen vinden het prettig om extra hulp te krijgen voor vragen over belastingzaken. Dus maak daarvoor een afspraak bij dit nieuwe steunpunt. Onze medewerkers nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. We kunnen op korte termijn al veel mensen helpen met hun jaarlijkse belastingaangifte, gewoon van mens tot mens in een persoonlijk gesprek. De inwoners uit de gemeente Oldambt vinden hopelijk snel hun weg naar dit steunpunt.”   

Dichter bij de inwoners

Gert Engelkens benadrukte tijdens de opening het belang om hulp dichter bij te bieden. “Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen, dit kan voor mensen soms best ingewikkeld zijn. Ik vind het belangrijk dat de inwoners hierbij ondersteuning kunnen krijgen. De Belastingdienst komt met de opening van dit steunpunt dichter bij de inwoners. Het persoonlijke contact maakt dit net wat plezieriger en makkelijker.”

Persoonlijke hulp bij het steunpunt

Karin Eeken ziet de meerwaarde van het steunpunt bij de Boschpoort. “Onze sociaal werkers organiseren de dienstverlening samen met dorpsorganisaties, scholen, zorginstellingen en de gemeente. Zo ondersteunen zij mensen met het opvoeden van hun kinderen, een gezonde leefstijl te hebben, langer thuis te wonen, maar ook om hun geldzaken goed te regelen. Wat een goede ontwikkeling dat inwoners vanaf vandaag ook persoonlijke hulp van de Belastingdienst kunnen ontvangen, met een vertrouwd gezicht in het steunpunt.”

Openingstijden

Het steunpunt van de Belastingdienst (bij de Boschpoort in Winschoten) is vanaf vandaag (7 maart) iedere donderdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Inwoners kunnen een gratis afspraak maken in het steunpunt van de Belastingdienst via belastingdienst.nl/contact of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 - 0543).

 

Fotografie: © Michiel Plas

1709823859861_400_267_1709823921.jpg

04-03-2024

Mantelzorg Ontmoetingsavond

 Oosterlengte en Sociaal Werk Oldambt organiseren samen iedere eerste dinsdag van de maand een Mantelzorg Ontmoetingsavond.
Lees meer