Terug naar Nieuws

De Buurtkar

Gepubliceerd op:

Sociaal Werk Oldambt wil zichtbaarder worden in de dorpen en wijken
MET DE ‘MULTI WAGON’ DE PADEN OP EN DE LANEN IN, IN HET OLDAMBT….

Oldambt- Sociaal Werkt Oldambt speelt alle langere tijd met de gedachte om wat zichtbaarder te zijn in dorpen en wijken binnen de gemeente Oldambt. Daarom hebben ze besloten om samen met Compaen, dat ook deel uitmaakt van de Tintengroep, om een wagentje of kar te kopen waarmee ze bij evenementen, of andere activiteiten, er mee naar toe kunnen gaan. Deze kar kan gemakkelijk achter een auto gekoppeld worden. Het wagentje is multifunctioneel inzetbaar en men kan zelfs een persoonlijk gesprek voeren in deze kar.
“Wij hadden in eerste instantie de gedachte om een tweedehands camper aan te schaffen, maar dat is het niet geworden. Toen hebben wij bekeken wat voor alternatieven zijn er dan. Gedacht werd aan een Pipo wagen, schaftketen of iets dergelijks, maar toen ontdekte een collega uit Veendam dit wagentje dat een ‘Multi Wagon’ wordt genoemd en vonden dat een prima idee om deze aan te schaffen. Wij hebben deze kar om de week, samen met de afdeling in Veendam en het is de bedoeling met regelmaat ermee het Oldambt in te trekken en de dorpen bij langs te gaan, aldus Jenny Garst van het SWO.
 
Tekst en foto: Frans Stegeman

07-03-2024

Belastingdienst opent steunpunt bij de Boschpoort in Winschoten  

Winschoten, 7 maart - Inwoners uit de gemeente Oldambt kunnen vanaf vandaag met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd bij de Boschpoort in de gemeente Oldambt. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de…
Lees meer