Terug naar Nieuws

Gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers

Gepubliceerd op:

Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100ste is belangrijk en mede daardoor kunnen ouderen  langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen kwetsbaarder in het verkeer. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen in de gehele provincie Groningen gratis Doortrappen fietsclinics voor 65-plussers vanaf half juli tot december 2021.

Fit en veilig blijven fietsen met praktische tips (kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling, aanpassingen aan de fiets) en oefeningen (fietsvaardigheid, reactiesnelheid, zicht, goede balans). De deelnemers nemen de eigen fiets (stadsfiets, ebike, driewielfiets) mee naar de fietsclinic en voeren oefeningen uit onder deskundige leiding van ervaren fietsdocenten. In de gemeente Oldambt bent u van harte welkom op:                                       

  • zaterdag 31 juli van 13.30 – 16.00u bij Fysiotherapie PrengerHoekman, Blijhamsterweg 47 in Winschoten. Tevens uitproberen van verschillende driewielfietsen onder deskundige leiding. Aanmelden kan via info@prengerhoekman.nl / (0597) 413 235                                       
  • maandagmorgen 6 september van 09.30 – 12.00u bij Roggeveld Fietsen/ Nuver, Poststraat 6 in Scheemda. Aanmelden kan via info@roggeveldfietsen.nl/ (0597) 592 162.

Aanmelden voor de fietsclinics kan ook via de website van Verkeerswijzer Groningen: www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic

14-04-2022

Vingers in je oren en de Kikkergroep

Kinderen die ruzie tussen hun oudersmeemaken, kunnen daar last van hebben. Ze snappen niet wat er aan de hand is en voelen zich vaak verantwoordelijk, terwijl ze dat nietzijn. Ouders hebben niet altijd door wat een kind meekrijgt van zo'n ruzie en welk effect dat heeft op een kind.
Lees meer