Terug naar Nieuws

Grip & Glans

Gepubliceerd op:

Iedereen is in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor zijn/haar geluk. Soms is het goed even de balans op te maken en te kijken hoe het beter of plezieriger kan. Positief in het leven staan en tegenslag of verlies overwinnen? Haal eruit wat erin zit!

De groepscursus GRIP & GLANS helpt je daarbij; aan de hand van de ‘glansschijf’ krijg je inzicht in de elementen die je geluksgevoel beïnvloeden. We geven je tips en handvatten hoe je plezieriger kunt leven. Je gaat hiermee aan de slag en wij helpen je een eindje op weg. Niets moet, maar waarom zou je je niet laten inspireren?

Grip en Glans is een groepscursus voor iedereen met levenservaring.

De Grip en Glans cursus, is een cursus van zes wekelijkse bijeenkomsten van twee en half uur.

De Grip en Glanscursus gaat uit van het positieve, dat maakt dat je er energie van krijgt en zin hebt om bepaalde zaken te veranderen in je leven. Verschillende quotes van deelnemers die de cursus hebben gevolgd waren:

“Ik heb geleerd “ik-boodschappen” te geven naar mijn man. Daardoor hebben we nu een beter contact”.

Een mantelzorger zei: “Ik weet nu beter mijn grenzen te stellen en durf hulp te vragen aan anderen”. “Ik zit nu beter in mijn vel”.

Een mannelijke deelnemer gaf te kennen: “Ik heb nu eindelijk weer contact met andere mensen. Ik heb weer plezier in mijn leven”.

Bij voldoende deelname starten we de cursus op dinsdagavond 28 september 2021 vanaf 19.00 tot 21.30 uur in de Boschpoort in Winschoten.

Als tegemoetkoming voor onkosten wordt € 35,- gevraagd.

Voorafgaand aan de start heb je een kennismakingsgesprek met één van de docenten, zodat je eventuele vragen kunt stellen.

Wanneer je meer informatie over het onderwerp wil, of je wil je eventueel aanmelden, dan kan dit bij Myrthe van der Ploeg (m.vanderploeg@sociaalwerkoldambt.nl ) of Annie Alberts (a.alberts@sociaalwerkoldambt.nl )

14-04-2022

Vingers in je oren en de Kikkergroep

Kinderen die ruzie tussen hun oudersmeemaken, kunnen daar last van hebben. Ze snappen niet wat er aan de hand is en voelen zich vaak verantwoordelijk, terwijl ze dat nietzijn. Ouders hebben niet altijd door wat een kind meekrijgt van zo'n ruzie en welk effect dat heeft op een kind.
Lees meer