Terug naar Nieuws

Kenniscafé Autisme & Vrijwilligerswerk: talenten benutten

Gepubliceerd op:
Kenniscafé Autisme & Vrijwilligerswerk: talenten benutten

Woensdag 25 september om 9.30 organiseren Sociaal Werk Oldambt en het Autisme Netwerk Groningen een kenniscafé. Tijdens deze ochtend staat vrijwilligerswerk en autisme centraal. Wat zijn de (on)mogelijkheden van het doen van vrijwilligerswerk wanneer je autisme hebt? Hoe kun je als organisatie en vrijwilliger (andere) vrijwilligers met autisme beter ondersteunen en hun talenten benutten zodat ze beter tot hun recht komen?

Het kenniscafé wordt om 9.45 geopend door Nathanja Mulder, coördinator van de Vrijwilligersvacaturebank (Sociaal Werk Oldambt), vervolgens zal Geertje Baas (Stichting Mee) uitleg geven over autisme in het algemeen en de do’s en dont’ met betrekking tot het begeleiden en coördineren van vrijwilligers met autisme bespreken. Na een korte pauze zullen Bineke Berkenbosch van het Leger des Heils in Winschoten en Erik Helweg van Speeltuin Beerta onder de noemer ‘Autisme, geen probleem!’vertellen waarom zij hun organisatie graag openstellen voor potentiele vrijwilligers met autisme. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel netwerkmoment. Voor mensen met autisme is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met organisaties die wellicht een leuke vrijwilligersplek kunnen bieden.

Opgave

De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen. Wil je ook komen? Meld je dan aan via vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl.

13-02-2020

Gezocht: vrijwilligers voor gezinsondersteuning

Wij zijn op zoek naar mensen die het een uitdaging vinden om als vrijwilliger in een gezin te gaan. Belangstellenden krijgen een interne training en zullen tijdens hun verblijf in het gezin volledig ondersteund worden, door mede-vrijwilligers en meerdere professionals.
Lees meer