Terug naar Nieuws

Seniorenvoorlichting

Gepubliceerd op:

 Er zijn veel voorzieningen die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. 

Het kan echter lastig zijn om uit te vinden welke voorzieningen er zijn en hoe u hiervan gebruik kunt maken. Het blijkt dat veel mensen vragen hebben over zaken als:

Aanpassingen in de woning

Vervoersmogelijkheden

Financiële regelingen   

Huishoudelijke hulp

Thuiszorg

Vrijetijdsbesteding

Persoonlijke zorgen

Het maken van uitstapjes

 

Vaak is er wel een oplossing te vinden, maar dan moet u wel de weg weten. Daarom zijn er in de gemeente Oldambt zogeheten seniorenvoorlichters.

Zelfstandig wonende ouderen vanaf 75 jaar in de gemeente Oldambt kunnen met al hun vragen terecht bij het Sociaal Werk Oldambt. Heeft u op dit moment geen vragen, dan kan het toch interessant zijn om de seniorenvoorlichter het een en ander uit te laten leggen.

Tijdens het huisbezoek geeft de seniorenvoorlichter algemene informatie over regelingen en voorzieningen voor ouderen. Ook biedt de seniorenvoorlichter een luisterend oor. De seniorenvoorlichter noteert vragen en knelpunten. Heeft u een specifieke vraag over het aanvragen van een regeling of voorziening, dan geeft de seniorenvoorlichter dit door aan de ouderenadviseur van Sociaal Werk Oldambt, die u hierover adviseert.

Wilt u graag een seniorenvoorlichter op bezoek, of wilt u meer weten over seniorenvoorlichting, neem dan contact op met Sociaal Werk Oldambt, (0597) 421 833, Annie Alberts/ Bianca Linkvis.

07-03-2024

Belastingdienst opent steunpunt bij de Boschpoort in Winschoten  

Winschoten, 7 maart - Inwoners uit de gemeente Oldambt kunnen vanaf vandaag met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd bij de Boschpoort in de gemeente Oldambt. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de…
Lees meer