Terug naar Nieuws

Training Herkennen van en omgaan met kinderen met bijzonder gedrag

Gepubliceerd op:

Elk kind is uniek en elk kind heeft talenten en uitdagingen. Voor het ene kind zijn die groot en voor het andere kind zijn ze behapbaar. Als je als vrijwilliger werkt met kinderen, dan is het soms prettig wat handvaten te krijgen. Juist voor die kinderen, die bijzonder en niet alledaags gedrag laten zien.

In deze training gaan we het hebben over kinderen die druk gedrag laten zien, of teruggetrokken gedrag, of gedrag wat lijkt op paniek of onbegrip. We gaan het hebben over de mogelijke oorzaken van dit gedrag (ADHD, of Autisme Spectrum Stoornissen ook wel ASS).
Je leert wat je als vrijwilliger kunt doen om een voor deze kinderen een prettigere sfeer neer te zetten en hen te helpen in hun uitdagingen. Of het kind nu in een groep zit, of dat je individueel met het kind werkt, beide situaties komen aan bod.

In deze training is er volop ruimte voor eigen inbreng, het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Groepsgrootte: Maximaal 15 deelnemers
Voor wie: (Aspirant) vrijwilligers
Kosten: Gratis
Wanneer: dinsdag 29 oktober 2019, 09.30 – 12.30 uur.
Locatie: Sociaal Werk Oldambt, Het Boschplein 2, 9671 GB Winschoten.
Inschrijven: t/m 22 oktober 2019 via de website van Vitaal Vrijwilligerswerk: www.vitaalvrijwilligerswerk.nl.
Meer informatie: mail naar info@vitaalvrijwilligerswerk.nl of bel met 088-030 51 00 en vraag naar Rinette Timmerman.

 

18-10-2019

Koffers vol herinneringen

De bezoekgroep Midwolda/Oostwold organiseerde samen met Sociaal Werk Oldambt weer een gezellige middag in de Goldhoornhof te Oostwold.Harry van der Klei nam koffers vol herinneringen mee. Met schoolboekjes, foto’s, gebruiksvoorwerpen en veel verhalen laat hij ook u verhalen vertellen. Iedereen hee…
Lees meer