Kindhulpverlening

Kinderen die ruzie, spanningen en/of huiselijk geweld tussen hun ouders meemaken, kunnen daar last van hebben. Ze snappen niet wat er aan de hand is en voelen zich vaak verantwoordelijk, terwijl ze dat niet zijn. Ouders hebben niet altijd door wat een kind meekrijgt van zo’n ruzie en welk effect dat heeft op een kind. Kinderen die thuis veel ruzies meemaken kunnen zich anders gaan gedragen.

Training 

Als ouder weet je dan soms niet wat er aan de hand is. Sociaal Werk Oldambt organiseert voor deze kinderen twee keer per jaar een training. Deze trainingen zijn speciaal voor kinderen uit de gemeenten Veendam, Stadskanaal, Pekela en Oldambt.  De training ‘Vingers in je oren ’ is voor kinderen van 8 -12 jaar en de ‘Kikkergroep’ voor 4-7 jaar. De groepen komen 6 tot 7 keer bij elkaar.  

Tijdens de training kunnen kinderen aangeven wat zij denken, voelen en vinden van wat zij meegemaakt hebben. Zij kunnen leren van ervaringen van anderen. De ouders worden ook bij de groepen betrokken, door middel van een aparte bijeenkomst en informatieve brieven over het aanbod voor hun kind in de groep.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!