Wijk en dorp

In alle dorpen en wijken in het Oldambt zijn organisaties en bewoners actief bezig met de leefbaarheid in de eigen buurt.  Sociaal Werk Oldambt vindt het belangrijk dat inwoners zelf aangeven wat beter kan. Een opbouwwerker helpt om oplossingen te bedenken en de talenten in de buurt hierbij in te zetten. Per situatie wordt gekeken wat er aan de hand is, wat bewoners in de buurt zelf kunnen en welke organisaties daarbij nodig zijn.

Aanspreekpunt in de buurt

Opbouwwerk is aanwezig in de buurt en werkt vaak samen met belangenorganisaties als dorpsbelangen, wijkplatform, buurthuis of vereniging. Inwoners geven aan welke problemen en wensen er spelen in de buurt. Samen bedenken we oplossingen, gebruiken talent uit de buurt en versterken lokale netwerken.

Op zoek naar talent

Talent in de buurt en bewoners die iets voor elkaar kunnen betekenen, maken een buurt sterker en hechter. Opbouwwerk zoekt inwoners die hun persoonlijke kwaliteiten willen inzetten voor een prettige leefomgeving. Zodat zij kunnen meedenken over een gezonde en actieve leefstijl.

Contact

 Agenda

Repaircafé Finsterwolde 2024
Volgende week maandag
Bekijk activiteit
JMZ Kindermiddag in de kinderboerderij
Volgende week woensdag
Bekijk activiteit
Repaircafé Winschoten 2024
04 juli 2024
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!